İletişim Kutusu nedir?



Bir iletişim kutusu, bir şeyi kullanıcıya iletmek için bilgisayarın monitöründe görüntülenen bir kutu, pencere veya mesajdır. Bu kutular genellikle bir bilgisayar kullanıcısına, önce bilgiyi kaydetmeden bir programı kapatmak gibi olumsuz sonuçlara yol açabilecek bir şey yapmak üzere olduğu konusunda uyarılar veya uyarılar olarak görünür. devlet desteğiyle iş kurmaBir bilgisayar kullanıcısı, bir şeylerin farkına varmadığı, bunun farkında olmadığı ve bilgisayar yazılımı ile kullanıcı arasındaki iletişimi sağlamak için bir bilgisayar kullanıcısı olarak görünebilir .
Bir bilgisayarda çalışan bilgisayar işletim sistemine (OS) bağlı olarak, genellikle oldukça benzer olsalar da, bir iletişim kutusu bir çok farklı şekilde görünebilir. Kutu genellikle ayrı bir pencere veya açılır pencere olarak görünecektir. Bir iletişim kutusu, bir bilgisayar sisteminin veya işletim sisteminin grafik kullanıcı arabiriminin (GUI) bir parçasıdır ve işletim sisteminin bilgisayar kullanıcılarına bilgi aktarmasına izin verir.
Bir iletişim kutusu aracılığıyla iletilen bilgi türü ve kullanılan kutu tipi genellikle belirli bir duruma bağlıdır. Genel olarak, böyle bir kutu aracılığıyla iletilen bilgiler, bir bilgisayar kullanıcısının belirli bir olayın geçtiğini veya bunu yakında yapacağı konusunda bilgilendirir. Örneğin, birisi bir programı kapatır ancak bu programda henüz bilgi kaydetmediyse, bir kullanıcı, bilgileri kaydetmedikçe bilgilerin kaybedileceği konusunda uyarıda bulunur. Bir program sonlandırmanın gerçekleştiğinin farkına varmak ve kullanıcıya mümkün olan herhangi bir hata bilgisini vermek için aniden, genellikle kilitlenme olarak adlandırılan bir program sona erdiğinde ortaya çıkabilir.
İki temel iletişim kutusu türü vardır: model ve model. Her ikisi de, kullanıcının görmeden önce, kullanıcının görmesi ya da çeşitli seçeneklerden birinin seçilmesi gibi onaylamadan önce kullanıcının bir tür girişini gerektirecektir. Kalıcı bir iletişim kutusu, kutuda görünen iletiyle ilişkili programın devam etmesini durdurur ve kullanıcı, kutu mevcutken bu programla etkileşime giremez. Örneğin, birisi kaydetmeden bir programı kapatırsa, kullanıcıyı veri kaybı konusunda uyarmak için kalıcı bir kutu görünecektir ve bu, kullanıcının kutuyu kullanarak eylemi onaylayana kadar programın kapanmasıyla devam etmesini durduracaktır.
Diğer taraftan, modelleme diyalog kutusu, bir programın nasıl çalıştığını değiştirmez ve böylece programın operasyonlarını devam ettirebilir. devlet desteği hayvancılıkBir program, bir grafik programında bilgi kopyalama veya karmaşık bir sahne oluşturma gibi uzun bir görev gerçekleştiriyorsa oluşabilir. Bu tür modelleme kutuları, bilgisayarın kullanıcısının görevi iptal etmesine veya değiştirmesine izin verebilir, ancak kutunun varlığı bu görevi engellemez.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adres Çubuğu nedir?

Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekibi Nedir?