Colorado neden Centennial Eyaleti Aradı?



Colorado, Yüzüncü Yıl Devleti olarak adlandırıldı, çünkü 1876'da Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlık Bildirgesi'nin imzalanmasından bu yana 100 yılını kutlamak için yüzüncü yıl kutlamalarına katıldığı bir yıl oldu. Colorado 38. devletti ve 1876'da sendikaya kabul edilen tek devletti. Kazanç devletliği kolay bir şey değil ve Colorado'nun liderleri dilekçelerini hazırlamak için uzun bir süre çalışmışlardı ve aslında bir kez daha reddedilmişti. kolay kredi veren bankalar  Kabul zamanlaması, liderlerin Colorado'yu Centennial State'i aramaya başlamalarına yol açtı. Ülkenin geri kalan kısmında yakalanan isim ve modern yasa koyucular bugün Colorado’nun “resmi” takma adını vermeyi seçtiler. Çoğu eyalette, Colorado dahil, farklı yerlerde ve farklı insan grupları arasında birçok farklı takma adı var. Çoğu durumda, eyaletlerin sadece yasama organı tarafından oylanan ve resmi belgelerde kullanılabilen bir takma adı vardır. Colorado için “Centennial” bu onuruna sahiptir.
Bölgeden Devlete Geçiş
Colorado Bölgesi, 1861 yılında ABD Kongresi tarafından yaratıldı. İsmi, bölgedeki İspanyol gezginler tarafından adlandırılan Rio Colorado - Colorado Nehri'nden geldi. İspanyolcada, " colorado " kelimesi "renkli kırmızı" anlamına gelir ve büyük olasılıkla devletin çoğunda meydana gelen kırmızı toprak ve kaya oluşumlarına referans olarak kullanılmıştır.
Colorado eyaletinin zamanlaması
1 Ağustos 1876'da, toprakların oluşumundan on altı yıl sonra, Colorado Eyaleti Birliğe kabul edildi ve 38. devlet oldu. O yıl ABD, 1776 Temmuzunda gerçekleşen Bağımsızlık Bildirgesi'nin imzalanmasının 100. yıldönümünü kutluyordu. O yıl düzenlenen etkinliklerin arasında Philadelphia, Pennsylvania'da düzenlenen ve ilk Dünya Fuarı olan Centennial Exposition vardı. ABD'de tutulacak tek devlet 1867-1889 arası tek devleti kabul etti - aslında Colorado, yerli halk ve yabancılar tarafından hızla Centennial State olarak biliniyordu.
Colorado, ilk denemesinde bir devlet olarak kabul edilmiş olsaydı, neredeyse kesinlikle Centennial State olarak adlandırılamazdı. ABD Kongresi, Colorado’ya 1865’te, Amerika’nın yüzüncü yılından 11 yıl önce devlet tarafından tanınmasına izin verecek bir eylemi kabul etti, ancak daha sonra cumhurbaşkanı Andrew Johnson bu hareketi veto etti. Johnson, 1869'da Ulysses S. Grant tarafından başarıldı ve 1870'de Grant, Colorado'nun bir devlet olarak kabul edilmesini savunmaya başladı. 3 Mart 1875'te ABD Kongresi bir kez daha Colorado eyaletini eyalet haline getirmek için yetki verdi ve Grant , 1876'da Birliğe Colorado'nun Kabul Edilmesi Bildirgesi'ni imzaladı .
“Resmi” Kullanıcı Adının Önemi
Çoğu ABD eyaletinde bir dizi takma isim ve tanımlayıcı bulunur; çoğu bir devlet ağacına , bir devlet çiçeğine ve bir devlet hayvanına sahiptir. Bunlardan bazıları resmi ve bazıları değil. Çoğu durumda, resmi ve gayriresmi - resmi veya gayriresmi - atama arasındaki ana ayrım, devlet kongresinin bir eylemidir. “Centennial” in Colorado'nun resmi  hızlı kredi veren bankalar takma adı olmasının ana nedeni, Colorado yasama meclisi bunu böyle ilan ettiği için. Resmi devlet belgelerinde kullanılır ve aynı zamanda, bazı lisans plakaları ve modern ABD para biriminde yaygın olarak kullanılan hatıra Colorado mahallesi gibi şeylerde kullanılan ifadedir.
Diğer Ortak Takma Adlar
Colorado, birliğe ilk girdiğinden beri birçok farklı isim tarafından biliniyor. En yaygın takma adlardan biri, örneğin, devlet yönetiminin geçmişte işaretler, turizm bilgileri ve diğer tanıtım materyalleri üzerinde kullandığı bir isim olan "Renkli Colorado" dur. Colorado'nun zengin maden yatakları, "Gümüş Devlet" ve "Kurşun Devlet" takma adlarına yol açtı ve yüksek irtifası , En Yüksek Devlet olarak adlandırılmasına yol açtı. Hatta bir zamanlar orada dolanan bizondan dolayı Buffalo Ovaları Devleti olarak adlandırılmıştı.
Bir Hillbilly nedir?
Bir köylü, kırsal, ülke Amerikalılarının ya da soylu kültürün bir üyesi olarak kendini tanımlayan bir kimsenin klişeleşmiş özelliklerine uyan bir kişi için kullanılan bir terimdir. Bu terim neredeyse sadece Kafkas derisi olan insanlar için kullanılmaktadır. kolay kredi veren bankalar  Hillbillerin tanımlayıcı özellikleri açık bir şekilde belirtilmemiştir, ancak benzersiz dilsel kalıplar, elbise tarzı, ekonomik arka plan, müzik tadı ve menşe yeri içerebilir.
Aşağılayıcı bir terim olarak kullanıldığında, söz konusu kelime genellikle bir kişinin genel bir karakterine atıfta bulunan çok gevşek bir tanıma sahiptir, ancak olumlu kullanıldığında insanlar genellikle belirli özellikleri göz önünde bulundururlar. Çoğu argo terimleri ve etnik sapanlar gibi, anlam ve niyet bağlamına çok bağımlıdır.
Hillbillies olarak kendini tanımlayan insanlar neredeyse her zaman kırsal alanın sakinleridir. Çoğu zaman, tepecikler hakkında stereotiplere çok az benzerlik gösterirler, fakat çoğu zaman, onlar, yaya köleliği hayatının ethosu olarak gördükleri için bir takdire sahiptirler. Kendilerini özellikle hayattaki basit şeylerin takdirini düşünebilirler ya da örneğin kırsal toplumlarında özel bir gurur duyabilirler. Bu terime olan kişisel bağlantıların doğası ve kökenleri oldukça değişken olmakla birlikte, bu terim genellikle tek bir topluluğun üyeleri tarafından geniş çapta kabul edilen veya geniş çapta hor görülmüştür. Terimi kucaklamak genellikle toplum çapında bir olgudur.
Hillbilitlerin uy- gulandığı düşünülen klişe, başta Appalachia ve Ozarks olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'nin kırsal dağlarındaki yaşamın bir resmidir. Aşağılayıcı bağlamlarda, bu kalıplaşmış dağ dweller genellikle eğitimsiz, basit ve cahil olarak görülür. Kişinin ücretleriyle desteklenemeyen, moonshine yapan ve silahlı bir ön sundurmada oturan büyük bir aileye sahip olmak, sıkça görülen klişeleşmiş yamaç aktiviteleridir.
Kırsal yaşamın bu imgeleri, fakir bölgelerde var olan sosyal sorunlardan alınabilirken, bu karakterin popüler bir çizgi haline gelmesi ve dolayısıyla ayılar haline gelmesiyle birlikte, kendi başına bir yaşam sürmesi daha muhtemeldir. Bugün mevcut kırsal insanlara biraz benzerlik. Hillbillies tipik olarak güney diyalektik ile konuşuluyor. Birçok portrede, erkekler büyük boy tulum giyerler.
Kadınlar genellikle çıplak bir ortalık ortaya çıkarılan ve yıpranmış jean şort giyerek gömlek giymişlerdir. Kayıp veya sararmış dişler, erkekler için gür sakallar gibi, kabaca karikatürlerin yaygın bir özelliğidir. Erkekler neredeyse her zaman bu kültürün parodilerinde alkolikler ve aptallar olarak tasvir edilirken, kadınlar çoğu zaman pozitif rol hızlı kredi veren bankalar oynamasına rağmen çeşitli rollere sahiptir.
Hillbillies olarak kendini tanımlayan insanlar için, bu karikatürlerin çoğunluğu rahatsız edici. Bu yüzden, tepebilgisi olarak tanımlayan insanlar bile, bir metropol bölgesinden olanlar gibi farklı bir kültürel gruptan algılanan insanlar tarafından tipik olarak tepe yamacı olarak adlandırılmaktan hoşlanmazlar. Aksi taktirde, aynı özellikler hakkında şaka yapacak insanlar bile, bir tür kendilik-parodisi ile meşgul olsalar bile, bu terimin dışarıdaki insanlar tarafından kullanılmasını takdir etmezler. Terim, aşağılayıcı olarak kullanıldığında, bu durumun hakaret etmediği kısımda bir üstünlük hissi ima eder;
Bir inek ilçesi nedir?
Bir inek ilçesi, tipik olarak küçük bir nüfusa sahip bir kırsal ilçe ve bir sütçülük veya başka tür tarımın geçmişidir. Bu terim, genellikle sakinlerin dış dünyadaki daha büyük sorunlara aşina olmadıklarını ve dar görüşlü olduklarını öne sürmek için kolay kredi veren bankalar “hicktown” gibi aşağılayıcı bir şekilde kullanılmaktadır. Bununla birlikte, bazı inek yerlileri sakinleri kırsal yaşam tarzlarından büyük keyif alırlar ve geliştiricilerin de keşfettiği gibi, savunmak için büyük çabalar gösterirler.
Tipik bir inek ilçesinde uzun süre inek veya inek yetiştirme öyküsü vardır, bu da sayısız çiftliklerin genellikle ilçeye yayıldığı anlamına gelir . Sakinleri tipik olarak kırsal tutumları vardır ve bir inek ilçesindeki kasabalar çok temel olanaklar ile küçük olma eğilimindedir. Bazı bölgelerde, inek ilçeleri, ilçelerin düzenlenme biçiminden dolayı yerel yasamada da güçlü bir konum kazanmayı başarmışlardır; Küçük bir nüfusa sahip bir ilçe, büyük bir nüfusa sahip bir ilçe ile aynı temsile sahiptir ve bazen inek ülkeleri bu durumdan yararlanmak için bir araya gelirler.
Hızla gelişen kalkınma ve tarımın sanayileşmesi nedeniyle birçok inek ilçesi geleneksel yaşam tarzlarını saldırıya maruz bırakmıştır. Bu tür ilçelerdeki araziler çoğu zaman parçalanır ve satılırlar, çünkü çiftlikler yavaş yavaş işten çıkarlar çünkü daha büyük, ağır mekanize edilmiş çiftliklerle rekabet edemezler. Birçok inek ülkesi, kırsal yaşam tarzı için inek ilçelerine giden ve çoğu zaman bir inek ilçesinde kırsal yaşamın tüm etkilerini dikkate almayan şehir halkı akını ile mücadele ediyor.
Bazı inek bölgeleri geri savaştı; Örneğin çiftçiler, çiftlikleri canlı tutmak ve araziyi ailede tutmak için bir süt kooperatifi oluşturmak için biraraya gelebilir. Bazı durumlarda kooperatifler, tarım arazilerini fiilen satın aldılar ve arazinin kırsal karakterini koruyarak tarımda kullanılmaya devam etmesini sağlamak için araziye tapu kısıtlamaları koydular. Kooperatifler bazen geleneksel tarım yöntemlerine de odaklanmakta, böylece bu teknikler kaybolmamaktadır.
Birçok inek ilçesinin, kentsel alanlardan insanlara, hızlı kredi veren bankalar bir kural olarak, politik olarak daha liberal olma eğiliminde olan çok muhafazakâr değerleri vardır. Bu, bir inek ilçesindeki yeni sakinlerin, nesiller boyunca bölgede yaşayan insanlar da dahil olmak üzere, eski zamanlayıcılarla çatışmaya girmesi gibi çatışmalar yaratabilir. Bu tür çatışmalar genellikle politik olanlara ek olarak sınıf bölünmelerini de göstermektedir.
Bir Kongre Kaos Nedir?
Kongre konusu, ortak ilgi alanlarını ve hedefleri paylaşan bir grup kongre üyesidir. Parti üyeleri, periyodik olarak, ilgilendikleri konuları tartışmak ve sponsorluk mevzuatından diğer kongre üyeleriyle toplantıya kadar çeşitli nedenleri harekete geçirecek kolay kredi veren bankalar eylemleri yönlendirmek için bir araya geliyorlar . Geniş Parti Konferanslarından, küçük alanlara, açık alanın korunmasından, kentsel alanlara fayda sağlayan girişimlerin teşvik edilmesine kadar değişen nedenlerden dolayı, çeşitli kongre oturumları düzenlenmiştir.
Kongre meclisi düzenleme kuralları oldukça basittir. Her bir yasama oturumu, muhtemel bir meclis, Temsilciler Meclisi aracılığı ile bir Kongre Üye Örgütü olarak, adının ve amacının yanı sıra, bir dizi mukim subayının listesini de kaydettirmelidir. Hem Ev hem de Senato üyeleri bir Kongre Üyesi Örgütüne ait olabilir ve bu kuruluşlar, belirli davranış kurallarına uymak zorundadırlar; bu tür bir kural, hükümet fonlarının, yardımların işletme giderlerini desteklemek için kullanılmasına izin vermeyen bir kuraldır.
Demokratik ve Cumhuriyetçi Parti Konferansları gibi bazı politik hatlar politik olarak düzenlenmiştir . Diğerleri ise kongre üyelerini Ulusal Siyah Kafkas ve Namaz Temsilcisi gibi ortak ırksal veya dini mirasa bağlar. Bununla birlikte, kongre oturumlarının büyük çoğunluğu belirli nedenleri desteklemek için oluşturulmuştur ve bu özel nedenlerle ilgilenen kongre üyeleri içermektedir.
Bazı topluluklar, her iki siyasi partiden gelen insanların ortak hedeflerini gerçekleştirmek için parti çizgileri üzerinde çalışma arzusunu yansıtan bir karışımını içerir. Diğerleri bölünmüş durumda ve bazı durumlarda Demokrat ve Cumhuriyetçi taraftarlar için ayrı gruplar bulunabilir; Örneğin, İspanyol kongre üyeleri, parti üyelerine bağlı olarak Cumhuriyetçi veya Demokrat odaklı bir gruba ait olabilir .
Kongre oturumlarına ek olarak Temsilciler Meclisi ve Senato da çeşitli ilgi alanlarıyla ilgilenen komitelere ayrılıyor. Komitelerden farklı olarak, anayasalar oylama için zemine getirilip getirilmeyeceğine karar vermek için mevzuata hızlı kredi veren bankalar bakma yetkisine sahip değildirler. Ancak, genel kurul toplantılarında komite üyelerinden ortak ilgi alanlarıyla ilgili görüşmeler yapmaları teşvik edilirken, bazı üyeler kongre oturumunda destekledikleri nedenlerle ilgilenen komitelerde üyelik sahibi olabilirler.
Bazı durumlarda, üyelerin çabaları ve büyüklüğü sayesinde bir kongre çatısı oldukça güçlü hale gelebilir. Bu gruplar, nedenlerini destekleyecek kişileri seçmek için yardımcı olabilirler, bu sayede halkın gücü zamanla büyümeye devam eder. Siyasi bir gruba koalisyon, görev gücü veya çalışma grubu da denebilir.
Bir Senato Nezaket nedir?
Birleşik Devletler Senatosu'nda, senatör nezaket, senatörlerin adayları, adayların ev sahibi devletinden senatörlerin onayı olmadan resmi görevlere teyit etmeyecekleri bir uygulamadır. Bu uygulama resmi veya kodlanmış değildir, ancak genel olarak Senato uygulamasında kabul edilmiştir ve 1789'dan beridir. Bir adayın anlaşmazlığı olabilir; kolay kredi veren bankalar Tüm bu, adayın karşı çıkmayacağından emin olmak için adayın karşıtı olan adayın karşıtı bir senatördür.
Ek olarak, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı resmi bir görevlendirme yapmak için bir pozisyondayken, senatörlerin başkanla aynı partiye ait olması koşuluyla, önerilen adayın anavatanından senatörlere danışmak gelenekseldir. Başkan, senatörlerin adayı onaylamadan önce onaylamalarını ve bir senatörün senatör nezaketine başvurmasını ve adaylığı batırdığı bir durumdan kaçınmak için bir isim verdiklerini onaylar. Bu ayrıca, adayların senatoryal nezaket gereği kamuoyuna reddedildiği garip sosyal ve politik durumları da engeller.
Senatörler bir aday göstermeye karşı çıkabilir, çünkü bir aday "kişisel olarak iğrenç" veya başka sebeplerden dolayı. Senato üyeleri, kendi evlerinden bir adayın ortaya çıkması halinde, diğer senatörlerin de aynı nezaketini sağlayacakları anlayışıyla birbirlerine nezaket gösterirler. Senatör nezaket anlayışı sert ve hızlı bir kural olmamasına rağmen, senatörlerin adaylara karşı gelmelerine izin veren bir sistem kurar. Bu, gelecekte adayları çok beğenmezlerse, diğer senatörlerin onları destekleyeceğine inanır.
Siyasi atamaların yapılması hassas bir iştir, özellikle de Yüksek Mahkemedeki sandalyeler gibi pozisyonlar için, çünkü ağır bir haksızlık meydana gelmedikçe ömür boyu tutulurlar. Bu pozisyonlar cumhurbaşkanı için önemli eriklerdir ve onları en uygun kişiye teslim etmeye özen gösterir. Onay süreci, Senato'ya, önerilen adaylara ağırlık verme hızlı kredi veren bankalar  ve Senato'nun uygun olmadığını düşündüğü adaylara karşı çıkma fırsatı sunuyor.
Bazı insanlar, senatörlerin muazzam bir güce sahip olmalarını sağladığını savunarak, senatörlerin nezaketini eleştirdiler. Bir aday tartışmalı olabilir, ancak pozisyon için çok uygun olabilir ve senatör nezaketinin bir sonucu olarak reddedilebilir. Bu, iktidarı pekiştirme eğilimindedir ve bir pozisyona daha iyi uyan insanlardan geçerken ire çekmeyecek kişileri aday gösterme girişimlerine yol açabilir.
Bir Trafik Bileti ile Gerçekten Savaşabilir miyim?
Birçok sürücü, trafik cezasıyla mücadele edemediklerini varsayıyor çünkü mahkeme sistemi sıklıkla polis departmanının lehine yığılmış görünüyor. Trafik cezasını veren memurun ifadesi bir duruşma sırasında önemli bir ağırlığa sahip olacak ve trafik mahkemesi yargıçları nadiren uzun savunmaları eğlendirecek. Bir biletle başarılı bir şekilde kolay kredi veren bankalar mücadele etmek için, kanıt toplamak, tanıklarla röportaj yapmak, resmi belgeleri incelemek ve işten ödün vermeden zaman ayırmanız gerekir. Ancak bir dizi hukuk uzmanı, zorlayıcı bir argümanı açıkça ortaya koyabilecek bir sürücünün mahkemede trafik cezasıyla mücadele etmek için çaba sarfetmesi gerektiğini söylüyor.
Bir trafik durağı sırasında, bir sürücü saygılı ama uyanık kalmalıdır. Bu, subayın kararının haksızlığını protesto etmek veya iddia edilen ihlalin özel ayrıntılarını tartışmak için zaman değildir . Biletin kendisi, trafik mahkemesinde ne zaman görüneceği ve sürücü yargılanma hakkından vazgeçmeyi seçerse standart cezanın ne olacağı konusunda yeterli bilgi sağlamalıdır. Bazı hukuki uzmanlar, söz konusu sürücülerin cezayı çeken bir çekle birlikte, e-postadaki sürücüleri göndermekten kesinlikle vazgeçirirler. Biletin üzerine basılan para cezasının miktarı genellikle azami bir tutardır, bu yüzden sürücü bir trafik cezasıyla mücadele etmeye karar verirse ve hala kaybederse, hakem daha düşük para cezasına çarptırılabilir.
Esasen iki farklı trafik ihlali vardır, bu nedenle bilette listelenen ücretlerin (lerin) önemini anlamak önemlidir. Bir sürücü belgesinde sadece ceza veya ceza puanı ile sonuçlanacak olan ihlaller sivil ihlal olarak kabul edilir . Bir sürücünün çok zorlayıcı bir savunması olmadıkça, bir sivil ihlalden kurtulmak için savcıya veya mahkeme memurluğuna başvurmak neredeyse her zaman daha iyidir . Eğer bir sürücü büyük ihtimalle bir şeridin değişmesi ya da yuvarlanmanın durması gibi küçük bir sivil hak ihlalinde bulunmaktan suçlu ise, mahkemede trafik cezasıyla mücadele etmek için çok fazla sebep yoktur.
Bununla birlikte, trafik ihlallerinin ikinci sınıflandırması farklı bir hikaye olabilir. Daha ciddi bir şekilde hareket eden ihlaller veya hızlanan suçlar , yargılamalara bir ceza mahkemesi unsuru katan bir atama olan trafik kabahatleri olarak kabul edilir . Eğer bir sürücü bir trafik kabahati için alıntılanırsa, mahkemede biletle mücadele çabalarına değebilir. Profesyonel bir avukatın mahkeme mevcudiyeti olmasa bile tavsiye, trafikte kabahatle suçlandığında çok yararlı olabilir. Suçlamalar, hapis cezası süresinden ya da sürüş imtiyazlarının kaybından çok daha iyi bir sonuç olacak olan bir sivil ihlallere indirgenebilir.
Hukuki uzmanlar, bir trafik cezasıyla mücadele etmeyi planlayan bir sürücünün, sürücünün ve polis memurunun duruş noktasından durağın sahnesini fotoğraflamak ve sahneyi doğru bir şekilde göstermesi için zaman ayırması gerektiğini öne sürüyor. Düşmüş dallar veya çukurlar gibi tehlikeler de belgelenmelidir. Bir sürücünün eylemlerinin, yol enkazından kaçınmak veya çarpışmayı önlemek için hızlandırmak gibi koşullar altında haklı gösterildiğini söylemek mümkündür. Memurun iddia edilen ihlalin bakış açısına da itiraz edilebilir. Memurun görüşü başka bir araç tarafından engellendiyse, örneğin sürücü, memurun yolda bir dönüş sinyali veya tehlike göremediğini iddia edebilir.
Ayrıca, subayın tanıklık etmek için trafik mahkemesinde görünmemesi olasılığı da bulunmaktadır. Bazı mahkemelerde yargıç, savcının tanık edememesi durumunda suçlamaları tamamen reddedebilir. Biletle savaşmaya karar veren bir sürücü, özellikle de daha ciddi bir trafik kabahati, böyle bir yokluğu öngörmemelidir. Bazı durumlarda, bir davaya hızlı kredi veren bankalar devam edilebilir veya başka bir tarihe devredilebilir; bu da, memurun bu yeni tarihte başka yükümlülüklere sahip olma olasılığını artırır. Bir sürücü ayrıca polis memurunun olayla ilgili seçici belleğine güvenmemelidir. Memur, iddia edilen ihlal hakkında tam bir bilgi veremese bile, hâlâ mahkeme tarafından tarafsız bir tanık olarak görülebilir, oysa sürücünün gerçekleri bükmek veya gerçekleri manipüle etmek için yeterli motivasyonu vardır.
Kısacası, hareket eden bir ihlali veya diğer bir trafik suçundan alıntılanan bir sürücü , mahkemede trafik cezasıyla mücadele etme hakkına sahiptir, ancak mahkeme sistemi süreci çok kolaylaştırmaz. Temiz sürüş kayıtları olan sürücüler, ilk trafik biletleriyle savaşmayı tercih edebilirler; çünkü hakim ve savcı, önceki kötü eylemleri kaldıraç olarak kullanamaz. Sürücünün daha önceki biletleri varsa veya çok iddialı bir savunma sunamazsa, para cezasını ödemek veya savcı ile bir savunma anlaşması yapmak daha iyi olabilir.
Bir Yağma Sistemi Nedir?
Yağma sistemi, bir partinin göreve geldiği veya çoğunluğu mecliste aldığı zaman, sadık parti destekçilerinin önemli hükümet pozisyonlarıyla ödüllendirildiği bir siyasi himayecilik sistemidir. Bu tabiatın politik himayesi pek çok ülkede görülebilir, ancak bir zamanlar olduğundan daha az düzeyde gerçekleşir. Terimin kökeni olduğu Amerika kolay kredi veren bankalar  Birleşik Devletleri'nde, eski yönetim sisteminde olduğu gibi, yönetimde birkaç anahtar “erke” ye insan getirme yetkisini hala muhafaza etmektedir, ancak çoğu zaman insanlar haklarına göre siyasi pozisyon kazanmalıdır. .
Başkan Andrew Jackson 1828'de seçildiğinde, muhalefet partisi üyeleri yapacağı atama dalgasından ve korkularının iyi bir şekilde ortaya çıkmasından korktu. Ünlü bir Jackson taraftarı, “Victor, ganimetlere aittir” dedi ve Başkan Jackson, esas olarak, kendilerine ve Demokrat Parti'ye bağlılıklarını esas alarak, onların konumlarına özellikle uygun olduklarını düşündüklerinden ziyade, halkı atandılar.
1800'lerin giydiği gibi, insanlar yağma sistemini protesto etmeye başladı. Cumhurbaşkanlarına büyük ölçüde güç verdiklerini iddia ettiler, çünkü esasen bütün bir destekçi hükümeti kurabiliyorlardı ve bunu Anayasaya göre tasarlanandan çok daha fazla kontrol uygulamak için kullanıyorlardı. Buna ek olarak, atanan pozisyonlarda başarılı olmak için haklı, son derece uygun ve yetenekli insanlar, parti sadakatini yeterli göstermedikleri için kabul edildi. Yağma sisteminde tam anlamıyla atama gibi kelimenin tam anlamıyla satın alma yeteneği de büyük ölçüde eleştirildi.
Bu ve diğer ahlaki açıdan tartışmalı politik uygulamalarla mücadele eden savunucular, kamu hizmetinde işe başladı . Kamu hizmeti kapsamında, tüm hükümet pozisyonları herkese açıktır. Başvuru yapmak için, insanlar standart bir sınavı geçmelidir. İşe alım süreci, sınavı geçmiş olan kişilerle birlikte ilerler, hükümet onları konumlar için mülakata alır ve kişileri liyakat temelinde seçer. Merit, kamu hizmetinde de tanıtımın hızlı kredi veren bankalar anahtarıdır.
1939'daki Hatch Yasası da dahil olmak üzere bir dizi yasama organı, yağma sistemini parçalamak ve daha adil bir hükümet sağlamak için geçirildi. Amerika Birleşik Devletleri'nde bugün çoğu hükümet pozisyonu kamu hizmeti çerçevesi içine girmektedir. Başkan bazı kişileri atarken, bir onay sürecini geçmeli ve hak seçimlerinde önemli bir değerdir. Sadık parti hizmeti ve kampanya yardımı için bir avuç dolusu ödül gerçekten ödüllendirildi, ancak bu rakamlar küçük.
Bisiklet iş günü nedir?
Bisikletten İşe Giden Gün, bisikletle gidişi teşvik etmek için belirlenen bir gündür . Mayıs'ın Ulusal Bisiklet Ayı olduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde, günün bu saatte düşmesi planlanıyor, havalar bisikletle gidip gelmek için uygun olacak. Potansiyel olarak, kolay kredi veren bankalar yılın herhangi bir günü Bisikletten İş Günü olarak belirlenebilir ve insanlar her sene biriyle sınırlı değildir.
Tipik olarak, bir belediye meclisi ya da başka bir yerel yönetim biçimi Bisiklete İş Günü olarak belirli bir günü ilan eder ve sonra gün terfi edilir. Çoğu zaman, şehir hükümeti üyeleri o gün kendileri için çalışmayı tercih edecekler, bazen de şehir merkezine gidip gazetecileri onlara katılmaya teşvik edeceklerdir. Yurttaşların gazetelerinde bisikletlerini bisiklet raflarına kilitleyerek, bisiklet şeridinde bisiklete binerek ya da tüm vatandaşları aynı şeyi yapmaya teşvik etmek için diğer bisikletçilerle sosyalleşerek fotoğraflarını görmek yaygındır.
Bisiklete binmenin, Ulusal Bisiklet Ayı ve Bisikletten İşgününe büyük ölçüde terfi eden birtakım avantajları vardır. Bisikletliler işe giderken egzersiz yaparlar, pahalı yakıt kullanmaktan kaçınırlar ve çoğu şehirdeki trafik sıkışıklıklarının etrafından kaybolabileceklerinden çoğu zaman trafiğin en kötüsünden sakınırlar. Özellikle çevreye ilgi duyan nüfuslu şehirler için bu etkinlik, çevreye duyarlı diğer uygulamaları teşvik etmek için kullanılıyor, insanları bir bütün olarak dünya yararına küçük değişiklikler yapmaya teşvik ediyor.
Bike to Work Day ile birlikte sunulan çeşitli promosyonların görülmesi nadir değildir. Örneğin, yerel servis organizasyonları bisikletli kaskları, güvenlik ışıklarını ve diğer araçları daha güvenli ve daha keyifli hale getirmek için kullanabilirler. Etkinlik, hızlı kredi veren bankalar bisiklete binmeyi teşvik eden yeni bisiklet şeritlerini, bisiklet raflarını ve diğer şehir kurulumlarını ortaya çıkarmak için bir fırsat olarak da kullanılabilir.
Bu günün amacı, bisiklet sürmenin kolay, eğlenceli ve güvenli bir bisiklet olduğunu göstererek sürüş yapmaktan çok bisiklet sürmek. Bu durum, Mayıs ayının tipik olarak etkinlik için seçilmesinin bir nedenidir, çünkü havalar hafif ve elverişli olma eğilimindedir, bisiklet sürmek için idealdir.
Boyalı çöl nedir?
Boyalı Çöl, Amerika Birleşik Devletleri'nde Arizona'nın kuzey-merkezi bölgesinde yer alan pitoresk ve olağanüstü renkli bir manzaradır. Yaklaşık 160 mil (258 km) uzunluğunda, genişlikleri 10-35 mil (16-56 km) arasında değişmekte olup toplam alanda yaklaşık 146 mil karedir (378 km2). Bu manzara oluşumu, Büyük Kanal'ın güneydoğusundaki Colorado ve kolay kredi veren bankalar Küçük Colorado nehirleri boyunca, Taşlaşmış Orman Milli Parkı'nın biraz ötesine uzanmaktadır . Boyalı Çöl içerisindeki yükselmeler yaklaşık 4,500-6,500 feet (1,370-1,980 m) arasındadır.
Parlak renkli kaya oluşumları ile tanınan Boyalı Çöl, düz tepeli mesalardan oluşan geniş, kurak bir plato üzerinde oturur, butte'ler ve çok az bitki örtüsüyle aşırı derecede erozyona uğramış badland tepeler . Her ne kadar sert ve çorak bir manzara olsa da, Boyalı Çöl, Kuzey Amerika'daki en güzel çöl bölgesi olarak görülüyor. Boyalı Çölün yıllık yağışları 5-9 inç (127-229 mm) ve eksi-25 ila 105 derece Fahrenheit (eksi-31 ila 41 santigrat derece) arasında değişen aşırı sıcaklıklar vardır. Böyle şiddetli bir iklimle, Boyalı Çöl, Navajo Kızılderili Ulusunun rezervasyonunun içinde kalmasına rağmen, büyük ölçüde ıssızdır.
Jeologlar bu alanı oluşturan kaya oluşumlarının yaklaşık 200 milyon yıl olduğunu tahmin ediyorlar. Zaman geçtikçe, yağmur, rüzgar, seller, volkanlar ve depremler yıllarca bu bölgenin çoğunlukla volkanik kül, kumtaşı ve çamur gibi yumuşak bir toprak tabakasıyla kaplanmasına neden olmuştur. Bu arazide görülen olağanüstü renk ve erozyon etkilerini ortaya çıkaran, mineral birikintileri ile birlikte dünyanın yumuşak dokusudır.
Bu kuvvetler renk tonları olan renkler üretti. Daha canlı renklerin bazıları kırmızı, turuncu, sarı ve pembedir ve bunlar toprakta demir ve alüminyum gibi bir mineral konsantrasyonundan kaynaklanır . Bu renk yelpazesi, esas olarak bölgenin kuzey hızlı kredi veren bankalar  ucunda görülür. Diğer renk katmanları daha canlıdır ve lavanta, gri ve mavi tonlarıdır. Bunlar temel olarak sellerden ya da topraktan gelen oksijeni uzaklaştırırken yağmurdan kaynaklanır ve bunlar daha çok güney kesiminde görülür.
Boyalı Çöl şimdi vahşi bir alan olarak belirlenmiştir . Yakınlarda ana otoyollar olmasına rağmen, çoğu sadece asfalt olmayan yollardan ya da yürüyerek ulaşılmaktadır. Ziyaretçiler çeşitli yürüyüşler arasından seçim yapabilir ve kaya oluşumlarını ve renklerini görmek için yürüyüş yapanlar için 10 mil (16 km) asfalt yol vardır. Renkler günbatımında en canlı.
Bradley Etkisi Nedir?
Bradley Effect, beyaz olmayan siyasi adayların, kamuoyu yoklamalarında, beyaz adaylara karşı çalışırken gerçek seçimden daha iyi performans gösterme eğilimi ile karakterize edilen bir olgudur. En spesifik olarak, bu etki genellikle Siyah politikacıları vurgular, ancak Hispanikler ve diğer azınlıkları da kolayca etkileyebilir. Bu ilginç olgu, anketörler, kolay kredi veren bankalar politik analistler ve diğerleri tarafından yoğun bir çalışma konusu olmuştur ve bazen Wilder Etkisi olarak da bilinen Bradley etkisini açıklamak için kullanılan çeşitli teoriler vardır.
Konsept, 1982 yılında California Valisi ofisinde görev yapan bir Afrikalı-Amerikalı erkek olan Tom Bradley için seçildi. Bradley, seçimlere giden sandıklarda net bir liderlik gösterdi ve çok sayıda medya kuruluşu cesurca kazanacağını gösterdi. seçim. Ancak seçim gecesinde, Demokrat partinin ve pek çok Kaliforniyalı'nın puzzingi için Cumhuriyetçi adayına kaybetti . Aynı şey, 1989 yılında Virginia'da başka bir gericilik yarışında oldu ve Amerikan tarihinin çeşitli noktalarında Bradley etkisinin birçok örneği belgelendi.
Bu fenomenin temel açıklamalarından biri ırktır. Milletvekilleri, seçmenlerin siyah adaylara karşı oy vermeyi planlamak istemediklerini ileri sürdüler, çünkü özellikle de kirletici siyah olduğunda ırkçı olarak algılanmaktan korkuyorlar . Oylama organizasyonları, Bradley Efekt'inin seçim gecesinde muhafazakâr bir yönde yaslanan kararsız seçmenlerden kaynaklanabileceğini de öne sürdü.
Bu etkinin çeşitli nedenlerden dolayı Amerikan toplumunda azaldığı görülmektedir, ancak bu hala ilginç ve ilginç bir konudur. Araştırmacılar, Amerikan siyaseti ve kültürel inançları hakkında daha fazla bilgi edinme ümidiyle bu fenomenin mekaniğini öğrenmeyi merak ediyorlar. Amerika'daki azınlık adaylarının yükselişi kuşkusuz ve biraz da olsa hızlı kredi veren bankalar pişmanlık duyacak olursak, İspanyol Efsanesi, Asyalılar ve diğer azınlıklar devlet ve ulusal düzeydeki Amerikan siyasetine girmeye çalıştıkça, daha fazla örnek olarak Bradley Efektini temin edecektir.
2008'de, Bradley Demokratının ilginç bir tersine dönüşü, siyah Demokratik Başkan adayı Barack Obama'nın , bu devletin mutabakatlarındaki beyaz aday Hillary Rodham Clinton'a karşı beklenenden daha iyi bir performans göstermesiyle gerçekleşti. Bazı politik uzmanlar, topluluklar kamuya açık olduğu için, bazı seçmenlerin, Obama'yı komşularının önünde liberal ve açık fikirli olma arzusuyla desteklemeye baskı yaptığını düşünüyorlardı.
Brooklyn Köprüsü Nedir?
Brooklyn Köprüsü, Amerika Birleşik Devletleri'nde New York'ta bulunan bir asma köprüdür . 19. yüzyılda inşa edilen köprü Doğu nehri geçmekte ve New York'un Brooklyn ve Manhattan ilçelerini birbirine bağlamaktadır. Köprü, şehirdeki taşıt araçları kolay kredi veren bankalar için pratik bir amaca hizmet etmekle birlikte kenti ziyaret eden turistlerin de ilgisini çekmektedir.
John Roebling köprüyü tasarlayan bir Alman göçmen ve mühendisti. Çalışma 1869'da köprünün üzerinde başladı ve köprünün 1883'te resmi olarak açılmasından on dört yıl önceydi. Roebling, yapımının başlangıcından hemen önce 1869'da öldü, ancak oğlu Washington Roebling ölümünden sonra projenin kontrolünü ele geçirdi. Washington Roebling, 1870'te inşaat sürecinin geri kalanında aktif bir rol almasını engelleyen bir yaralanma yaşadı, bu yüzden eşi Emily Warren Roebling, inşaatın geri kalanını denetledi.
Bu proje New York Bridge Company tarafından organize edildi ve Brooklyn kenti finansmanın üçte ikisini sağladı. İnşaat sözleşmesi şartlarına göre, şirket köprüyü geçen araçlarda yayaları ve insanları ücretlendirebilirdi. Tarifeler kapatıldı, böylece köprü şirketi yıllık yüzde 15'den fazla kar elde edemedi. Kilometre uzun köprüsü, çelik telin kullanıldığı ilk asma köprüsüydü.
Brooklyn Köprüsü , 24 Mayıs 1883'te halka açıldı . Şehir yetkilileri, açılış gününü resmi bir tatil yaptı ve 150,300 kişi, köprüyü geçmek için 1 sent tarifesini ödedi. İlk açıldığında, Brooklyn Köprüsü dünyanın en uzun asma köprüsü oldu. New York Kenti Yerlerinden Koruma Komisyonu, köprüyü bir şehir merkezi olarak ilan etti ve ulusal düzeyde de Ulusal Park Servisi tarafından Ulusal Tarihi Dönüm Noktası olarak belirlendi. Köprünün inşasından önce, Brooklyn 400.000 nüfuslu bir nüfusa sahipken, Manhattan aşırı kalabalıktı ancak köprünün hızlı kredi veren bankalar  açılışı, New York City'den ve Brooklyn'e taşınabilmeleri için daha fazla insanın harekete geçmesine olanak sağladı.
2007'de, New Yorklu müfettişler, Brooklyn Köprüsü'nün kötü durumda olduğunu gördüler. Yapısal olarak sağlam olsa da, rampa ve zemin kaplaması dahil köprünün birçok bölümünün onarım ihtiyacı olduğu tespit edilmiştir. Amerikan Kurtarma ve Yeniden Yatırım Yasası ve diğer kuruluşların finansmanı ile, 2010 yılında onarım çalışmaları başlamıştır. 2011 yılı itibariyle, şehir yetkilileri, 120.000'den fazla aracın ve 4.000 yayanın günlük köprüyü geçerek tarihi köprüyü geçtiğini tahmin etmektedir.
Büyük Beyaz Yol nedir?
Büyük Beyaz Yol, New York'ta bir dizi tiyatroya ev sahipliği yapan Broadway Caddesi'nin bir bölümüdür . ABD'deki canlı tiyatronun evi olarak kabul edilir. Hollywood'un film ve televizyon yapımlarının merkezi olması ve dünyaca ünlü olması gibi. kolay kredi veren bankalar  New York şehri ziyaretçileri, Büyük Beyaz Yol boyunca ve çevresindeki birçok tiyatrodan birinde bir veya daha fazla gösteriye katılmak için zaman ayırmayı tercih edebilir.
Broadway'in bu kısmı 42. ve 53. Caddeler arasında. Aslında Broadway'in kendisinde göreceli olarak az sayıda tiyatro var; Midtown Manhattan’da yer alan Great White Way, müze ve Times Meydanı’nın yanı sıra New York’taki ünlü turistik yer ve popüler turistik yerlerin de bulunduğu bir dizi cazibe merkezinin yakınında merkezi bir konuma sahiptir .
New York'taki tiyatro geleneği 1800'lü yıllara dayanıyor. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tiyatro seyircileri bir zamanlar çok kalabalıktı, gösterileri yarıda kesti ve prodüksiyonlar kendi zevklerine uymazsa bazen isyan etti. New York City'deki tiyatro bölgesi özellikle müzikaller ile ünlüdür ve ABD'deki kampüs melodram ve müzik prodüksiyonlarının tarihi, Büyük Beyaz Yolun kendisi kadar eskidir. Ünlü sanatçıları tanıyan Tony Ödülleri gibi etkinlikler genellikle Radio City Music Hall gibi Büyük Beyaz Yolun yakınındaki yerlerde düzenlenir .
 “Büyük Beyaz Yol” teriminin kökenleri genellikle New York şehrinin bu bölgesinin elektrikli hale getirilmesi gereken ilk alanlardan biri olduğu ve birçok tiyatronun yapımlarını ve diğer olayları tanıtmak için parlak beyaz kayan ışıklar hızlı kredi veren bankalar kullandığı gerçeğine atfediliyor. Bu terim, New York Akşam Telgrafı'nın 1902 baskısında , 20. yüzyılın başlarında New York'ta büyüyen birçok gazeteden biri olarak değerlendirilmek üzere değerlendirilmektedir.
New York ziyaretçileri, gün boyunca Büyük Beyaz Yol boyunca bir dizi siteyi görebilir ve biletlerini telefonla veya çevrimiçi olarak bilet rezervasyonu yapmadıkları takdirde biletlerini ziyaret edebilirler. Koltuk sağlamak ve mümkün olan en iyi koltukları almak için bir fırsata sahip olmak için, çoğu yapım için önceden rezervasyon yaptırmanız önemle tavsiye edilir. Fiyatlar, tiyatroya ve prodüksiyona bağlı olarak değişebilir ve bazen de seyahat acenteleri, bazı oteller gibi müşterileri için özel anlaşmalar yapabilir.
Büyük Kanyon Nedir?
Büyük Kanyon , Arizona Nehri'nin pitoresk bir bölgesinde, Colorado Nehri tarafından milyarlarca yıldan uzun bir süredir dünyanın en büyük boğazlarından biridir. 277 mil (466 km) uzunluğunda ve 18 mil (29 km) genişliğinde olan Büyük Kanyon, kolay kredi veren bankalar herhangi bir yerde bulunan en etkileyici yer şekillerinden biridir. Aslında, sık sık listeyi dünyanın Yedi Doğal Harikaları'ndan biri yapar.
Büyük Kanyon, Amerika Birleşik Devletleri'nin batısını ziyaret edenlerin çoğu için mutlaka görülmesi gereken bir çekim. Kanyon Las Vegas, Nevada ve Phoenix, Arizona gibi turistik noktalardan kolayca erişilebilir. Birçok organizasyon ünlü gorge'e günlük gezi paketleri işletmektedir. Bu paketler, Büyük Kanyon Ulusal Parkı'na geziler veya bölgedeki gezi uçuşlarını içerebilir .
Kanyon, açık hava meraklıları için çeşitli aktiviteler sunmaktadır. Çeşitli yürüyüşler, akarsu raftingi ve hatta katır sırtlarında turlar mevcuttur. Kanyona inen ünlü katır ya da burro, popüler kültürde iyi bir şekilde belgelenmiştir ve belki de bölgedeki tüm turların en iyi bilinenleridir.
Büyük Kanyon dünyanın jeolojisini de incelemek için en iyi yerlerden biridir . Milyonlarca yıl boyunca ve belki de milyarlarca yıl boyunca yaratılmış olan, Colorado Nehri'nin eonlar boyunca geçtiği her bir kaya tabakasında Dünya'nın tarihi oyulmuştur. Çoğu bilim insanı, kayaya maruz kalan kaya katmanları arasında en az 2 milyar yıl geriye gitmektedir. İlginç bir şekilde, kanyonun jeolojik tarihinde yaklaşık 1 milyar yıllık bir boşluk var.
İnsanları cezbetmenin yanı sıra, kanyon ayrıca çeşitli vahşi yaşam koleksiyonlarını da çekmiştir. Kanyonun büyüklüğü, rakımları ve bozulmamış arazilerin geniş alanları nedeniyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde biyolojik olarak çeşitlilik gösteren bölgelerden biridir. Tilkiler, pumalar, bobcatlar, kara ayılar ve çeşitli diğer memeliler, ziyaretçilere uyanık olmaları için bol miktarda para verir. Düzinelerce kuş türü ve balık da biyolojik karışıma eklenir.
Büyük Kanyon'u, özellikle de ilk ziyaretlerini yapanları ziyaret etmek isteyenler, kanyonda ziyaret edilecek en popüler yerlerin bozulmamış vahşi doğaları değil, oldukça kalabalık turist mıknatısları olduğunu hayal kırıklığına uğratmış olabilir. Sonbaharda veya ilkbaharda ziyaret yapanlar, yaz aylarında en yoğun sezon olduğu için bunu yapmaya teşvik ediliyor. Bu, büyük kalabalıklar ile uğraşmak zorunda kalmadan kanyonun en hızlı kredi veren bankalar popüler noktası olan South Rim'i görmek için en iyi şansı sunuyor.
Gezi gezisi, katır gezisi ve rafting gezisi gibi birden fazla aktivite planlayanlar, paket fırsatları hakkında bilgi almak isteyebilir. Kanyonun yakınında bir beldede kalmak isteyen konuklar konsiyerjden bir miktar para kazanabilirler. Çoğu zaman, birlikte paketlendiğinde, bu aktiviteler önemli indirimlerle gelebilir. Bazı durumlarda, paket anlaşmaları, normalde aktivite seçeneklerini ayrı olarak satın alanlara teklif edilmeyen kanyon alanlarına turlar gibi avantajlar sunacaktır.
California Eyalet Ağacı Nedir?
Devlet ağacı : Kaliforniya yaklaşık 1937 iki ayrı bu ağacın türü bulunmaktadır beri Kaliforniya kızılağaç olmuştur Sequoia Kaliforniya resmi devlet ağaçları kabul edilir, her ikisi de gigantea ve Sequoia sempervirens. 19. yüzyıldan önce, Kaliforniya, iki milyondan fazla dönümlük (8.093.7 kilometre kare) eski büyüme sekoya ormanı ile övünüyordu, kolay kredi veren bankalar  ancak kütük endüstrisinin yok oluşları nedeniyle bu ağaçların sadece yüzde dördü kalıyor. Devlet ağacının ahşabı cazibeli tonu, ateşe ve çürümeye karşı direnci ve işlenebilirliği nedeniyle kereste olarak değerli kalır. Bugün, Kaliforniya yaklaşık 899.000 dönüm (3,640 kilometre kare) sekoya ağaçlarını koruyor ticari ekim amaçları için, sekoya ağaçlarının çoğu endüstriden korunmuş olarak sınıflandırılır.
Kaliforniya sekoyası olarak bilinen ağaçlar dünyanın en büyük ağaçlarından bazıları . Onlar 1.800 yıldan fazla yaşayabilir her dökmeyen bir tür. 379 fit (115.5 metre) yüksekliğe ulaşabilir ve genellikle çap olarak genellikle çok büyüktürler. Tam olarak yetiştirilen tipik California sekoya ağacı, tabanda çapı 26 metredir (7,9 metre).
California sekoya ağaçları genellikle kuzey Kaliforniya'nın kıyı bölgelerinde bulunur. California eyalet ağacı genellikle 98 ila 2.460 feet (30 ila 750 metre) arasında değişen yüksekliklerde büyür. Genellikle serin, sisli ve yağmurlu bir ortama ihtiyaç duyarlar.
Kaliforniya eyalet ağacının büyük ölçüde yangına karşı büyük ölçüde su geçirmez olduğuna inanılmaktadır; Ağaçlar genellikle, hem parazitleri hem de alevleri itilebileceğine inanılan güçlü, kalın kabuklarla kaplıdır. Botanistler, California sekoya ağacının bu tehlikelere karşı direnme yeteneğinin, ağacın tipik yüzyıllardan kalma ömrünü hesaba kattığına hızlı kredi veren bankalar inanırlar. Bu bölgedeki orman yangınlarının, rakip ağaç türlerini öldürdüğü ve sert ağaçlara daha fazla kaynak bıraktığına inanılıyor .
California Eyalet Senatosu, 1937'de California'nın resmi devlet ağacını redwood olarak adlandırdı. Devlet, iki tür bir kızılcık ağacına sahip olduğu için, 1953'te, her iki türün resmi devlet ağacı sembolleri olarak kabul edildiğini açıklamak için yasa değiştirildi. Gagantea türleri genellikle dev Sequoia veya Sierra redwood olarak adlandırılır. Sympervirens türü, en yaygın olarak California redwood, Pacific redwood veya coast redwood olarak adlandırılan türdür.
California Eyalet Hayvanı Nedir?
California eyalet hayvanı Kaliforniya boz ayı, bilimsel adı ursus californicus . Bir California, devlet bayrağını bozar ve gücün sembolü olarak hizmet eder. kolay kredi veren bankalar Yasama görevlileri Kaliforniya'yı, diğer eyalet sembollerinin belirlenmesinden sonra, 1953'te California eyaleti hayvanı olarak belirledi.
Bir etobur olan Kaliforniya boz ayısı, bazıları tarafından bölgedeki bir özellikten daha fazla sorun olarak düşünülmüştü. Kaliforniya'ya taşınan göçmenler, hayvanı, bölgenin vadileri ve kıyı bölgeleri dahil olmak üzere bölgenin çoğunda bulmuşlardır. Bölgede altın keşfi ve yerleşimcilerin ve çiftlik hayvanlarının akması büyük ölçüde Kaliforniya'daki hayvanın ölümüyle sonuçlanmasından sorumluydu.
California'da bulunan son Kaliforniya bozonu, California Eyalet Kütüphanesine göre 1922 yılında öldürüldü. Hayvancılığın korunması bir öncelikti ve grizzler çiftçilerin ve diğer yerleşimcilerin hedefi haline geldi. California Balık ve Oyun Komisyonu 20 yıl sonra kurulana kadar ayı hayatta kalmış olsa belki sonuç farklı olurdu.
California bozkırları, eyalet bayrağını Kaliforniya eyaletinin devlet hayvanı olarak kabul etmeden önce onurlandırdılar. Aslında, devlet bayrağı üzerindeki ayının tasviri, 1911'de resmi devlet bayrağı olarak kabul edildi. Ayı Bayrağı olarak da bilinir, daha sonra bayrak üzerindeki bozkırların doğru tasviriyle ilgili olarak titiz standartları karşılamak için güncellenecektir.
Ocak 1953'te Kaliforniya yasama meclisi Kaliforniya yetkilisinin devlet hayvanını yapmak için yasa koydu. Bu süreçte, yasama organı aynı zamanda California eyaletinin yeni eyalet hayvanının devlet karakterini tam olarak belirlemek ve konumlandırmak için zaman ayırdı. Grizzly'nin konumlandırılması için gereksinimler arasında, bozkırın, sola doğru bakan yeşil bir yeşil tarla üzerinde konumlandırılması gerekir. Mevzuat ayrıca, hızlı kredi veren bankalar  ayının çeşitli özelliklerinin ve bayrak arka planının uygun renklendirmelerini de belirledi.
Kaliforniya eyaletindeki diğer hayvan tabanlı semboller de yıllar içinde benimsenmiştir. Bazıları, bozkırın devlet hayvanı ve diğerleri tarafından kabul edilmesinden önce geldi. Bozkırların kabul edilmesinden önce, Kaliforniya eyaleti 1931'de devlet kuşu , Kaliforniya bıldırcınını ve 1947'de devlet balığı , altın alabalığı kabul etti. 1975'te devlet deniz memelisi, Kaliforniya gri balina resmi görevlendirildi. Diğer devlet sembolleri arasında devlet fosili , kılıç dişli kedisi ve eyalet böceği , Kaliforniya köpeği kelebekleri bulunur.
California Eyalet Müfettişi Tarihi Nedir?
Kaliforniya eyalet mührünün tarihi, Kaliforniya'nın 1850'de devletleşmesi öncesinde çok iyi başlıyor. Bir ABD Ordusu subayı tarafından tasarlandı, ancak politik ve sosyal meselelerden dolayı, yaratıcının onayıyla başka bir adam tarafından tanıtıldı. 1849'da yapılan Kaliforniya Anayasası Anlaşması tarafından resmen onaylandı. Tasarımına kolay kredi veren bankalar göre, Birliğin zamana özgü referansları, Kaliforniya'nın bir devlet olarak kabul edilmesinin yaratıcısı tarafından yarattığı bir varsayımı yansıtıyordu. Çoğu sembolik imgeleme ya da tasarımın düzenini önemli ölçüde değiştirmeden, çoğu stilistik olduğundan, birçok değişikliğe uğramıştır. Bu değişikliklerin sonuncusu 1937'de yapıldı.
Kaliforniya eyalet mührünün yaratıcısı Robert S. Garnett'di. Garrett, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu'nda önemli bir rol oynadı. Daha sonra, Amerikan İç Savaşı'nın başlangıcında, Konfederasyon ordusunda bir general olarak bir komisyonu kabul etmeye devam etti . Onun tasarımı Albert Kuner tarafından oyulmuştur.
Tarihte bu dönemde, ordu ile Kaliforniya siyasetinde yer alanların çoğu arasında büyük bir düşmanlık vardı. Bu sebeple Garnett, tasarımının anayasa sözleşmesi tarafından, bir ordu mensubu tarafından yaratıldığından dolayı reddedileceğini düşünüyordu. Bu olasılığı engellemek için, kongrenin resmi memuru olan Caleb Lyon'un yardımına başvurdu. Garnett'in mühür için önerilen tasarımı Lyon tarafından kendi başına sunuldu.
Lyon mühür tasarımına ve sembollerinin açıklamasına dair bir teklif sundu. Tasarım, arka plandaki dağlar ve arka ön planda bir boz ayı yanında diz çökmüş Roma tanrıçası Minerva'nın bir temsiliyle, bir yelkenli gemiyle süslenmiş bir liman veya nehir ile bir manzarayı tasvir ediyor. Bir madenci sol ön planda bir seçim ile çalışır. Birlikte her bir eyalet için birer 31 yıldız, bir dairesel mühürün üst arkını, hemen altında görünen "Eureka" kelimesiyle takip eder. Mühür sınırının etrafına "Kaliforniya Eyaleti'nin Büyük Mührü" ifadesi yerleştirildi.
Tasarımın her unsuru, Kaliforniya tarihine ve vatandaşlarının gururuna biraz bağlı kalmak üzere seçildi. Minerva, Kaliforniya'nın ilk olarak bir bölge olarak belirlenmiş bir eyalet haline geldiğini göstermek için seçildi. Bir sürü üzüm yiyen boz ayı, bölgenin flora ve faunasının çeşitliliğini temsil ederken, manzara bölgede bulunacak çok çeşitli doğal güzellikleri göstermektedir. Madenci, bir buğday demeti ve gemiler, Kaliforniya'nın ticaret, tarım ve ekonomisinin gücünü gösteriyor. "Eureka" kelimesi, bölgedeki altının keşfine ve Kaliforniya'nın ABD'nin bir üyesi olarak kabulüne işaret eder.
Kongreye delegeler tasarımda tartıştı ve çeşitli hızlı kredi veren bankalar üyeler tarafından çok sayıda değişiklik önerildi. Garnett'in orijinal tasarımı, boz ayı veya madenci içermiyordu. Her ikisi de değişiklikle eklenmiştir.
Önerilen diğer değişiklikler reddedildi ve tasarım 2 Ekim 1849'da bir oylama ile onaylandı. Bu, 1937'de en son üç kez revize edildi. Her revizyon, sembolik veya ana unsurların hiçbirini içsel olarak değiştirmeden ayrıntılarda küçük değişiklikler yaptı. . 1937 revizyonu yasallaştırılmış ve resmi olarak tek ve tek yasal mühür olarak belirlenmiştir.
Fiili mührü fiziksel bir nesnedir ve vali ve devlet sekreteri tarafından, bir noter damgasının belgelerini belgelediği şekilde, belgelere resmi bir damga koyması için kullanılır . California eyalet mührünün sayısız temsili var olmakla birlikte, devlet hukuku tarafından, sadece bir resmi fiziki mühür vardır ve olabilir. Kullanıldığı zaman, bir belgeye yapışan bir prese yapıştırılmış iki parçalı bir kalıptan oluşur.
Catawba Kızılderilileri kim?
Aynı zamanda Issa anlam nehri olarak da bilinen Catawba Kızılderilileri, Siouan halklarıyla ilgili olarak federal olarak tanınan Kızılderili kabilesinin bir parçasıdır ve öncelikle Güney ve Kuzey Carolina ve Oklahoma'da ikamet etmektedir. ABD'de 2.500'den fazla Katawba Hintlileri var ve kabilenin rezervasyon Charlotte, NC yakınlarındaki Rock Hill, SC'de bulunuyor. Rezervasyonun merkez üssü, ziyaretçilerin geleneksel bir yer de kolay kredi veren bankalar  dahil olmak üzere Catawba kültürüyle ilgili bir dizi sergiyi gezebileceği kültür merkezidir. kabuğu evi ve sığınak kano. Katawba halkı, çömlek ve zirai uygulamalarıyla tanınıyor ve tarihsel olarak Avrupalı ​​yerleşimcilerle ve daha sonra Amerikalılarla dostane bir ilişki sürdürüyordu.
Katawba Kızılderililerinin erken tarihi bulutludır ancak 1567'de kabilenin, bugün Kuzey ve Güney Carolina'nın bulunduğu sınır boyunca Katawba Nehri çevresindeki alana yerleştiği bilinmektedir. Kabile avlanma, balık tutma ve bitki yetiştirme ile kendini sürdürdü. Katawba Hintlileri, Avrupalı ​​yerleşimcilerle karşılıklı olarak yararlı ve genel olarak barışçıl bir ilişki kurmuş olsalar da, bu kabile Iroquois, Delaware ve Algonquian Shawnee gibi diğer Amerikan yerlileriyle sürekli çatışmalar yaşadı. Çeşitli sömürgeci hükümetler, özellikle Katawba ve İroquois arasındaki kabileler arasında barışı sağlamak için sınırlı bir başarıya imza attılar.
1738'de ve daha sonra 1759'da patlak veren bir dizi çiçek hastalığı salgınıyla komşu kabilelerle yapılan askeri çatışmalar, 18. ve 19. yüzyıllarda giderek azalan Katawba Yerlileri sayısına katkıda bulundu. 1762'de Catawba şefi Kral Hagler'ın ölümü ile kabilenin diğer Kızılderili grupları arasındaki önemi daha da aşınmıştı.
Güney Carolina, ertesi yıl Catawba nehri boyunca yapılan kabile için 15 kilometrekarelik küçük bir sahil alanı oluşturdu. 19. yüzyıl boyunca, kabile, rezervasyonlarının bölümlerini Güney Carolina'ya ve beyaz yerleşimcilere sattı ve kiraladı. hızlı kredi veren bankalar Rezervasyonda yabancıların varlığı, bazı Katawba Hintlilerini Kuzey Carolina'daki Cherokee kabilesine katılmaya motive etti ancak çoğu kısa bir süre sonra geri döndü.
19. yüzyılın sonlarında bir grup Katawba Kızılderili kabile rezervasyonunu bıraktı ve Choctaw'la Oklahoma'ya yerleşti. Bu Catawba tamamen yeni kabileleriyle birleşti ve birkaçları Mormonizme dönüştü. Carolinas'ta, Katawba en çok çanak çömlekleri ile tanınmakta olup, bir çok kabile üyesine gelir sağlamaya devam eden bir sanattır. Catawba Hint çanak çömlek, sırlı veya boyalı değildir, Catawba nehrinin kıyılarından kazılmış kilden yapılır ve elle şekillendirilir ve açık bir çukurda pişirilir.
Central Park'ta hangi tarihi figürlerin heykelleri var?
New York City'deki Central Park'ta görülecek çok şey varken, milletin ilk büyük peyzajlı kamusal parkında sergilenen 23 tarihi heykel figürünü gördüğünüzde hiç kadına bakmayacaksınız. Bu heykellerin tümü, Christopher Columbus, Alexander Hamilton ve Daniel Webster gibi erkekleri betimliyor. Sergilenen tek kadın, Alice Harikalar Diyarında, Anne Kazında ve Shakespeare'in Juliet'i (elbette Romeo'yla eşleştirilmiş) kurgulanmış kolay kredi veren bankalar yaratıklar. Ancak, değişim yavaş yavaş ama emin adımlarla geliyor. 2015 yılında New York, kadın hakları için uzun ve zor savaşan iki kadını onurlandıran bir heykelin eklenmesini onayladı: Susan B. Anthony ve Elizabeth Cady Stanton. Tek gecikme, fonlama ile olmuştur, çünkü heykel kurulacak ve bakımını yapmak için 1 milyon ABD Dolarına mal olacaktır. Elizabeth Cady Stanton ve Susan B.
Central Park'ta bir yürüyüş :
Koyun bir kez Central Park'ta sıyrıldı, hızlı kredi veren bankalar ancak Büyük Buhran sırasında taşındılar çünkü şehir, aç sakinlerin onları öldürüp yiyebileceklerinden korkuyordu.
2010 Amerika Birleşik Devletleri Sayımı'na göre, 25 kişi Central Park'ı kalıcı evleri olarak kabul ediyor; Kimse kim olduğunu bilmiyor.
Yaprak çöplüğünde yaşayan Nannarrup hoffmani olarak bilinen küçük kırkayak , ilk olarak 2002 yılında Central Park'ta keşfedilmiştir.
Chappaquiddick olayı neydi?
Chappaquiddick Olayı, Senatör Edward Kennedy'nin kişisel tarihini ve eski asistanın Robert Kennedy, Mary Jo Kopechne'a ölümüne doğrudan katılımını ifade eder. Kennedy ve Kopechne 19 Temmuz 1969'un erken saatlerinde, Kennedy'nin kolay kredi veren bankalar daha büyük Martha's Vineyard'ın yanındaki küçük bir ada olan Chappaquiddick Adası'nda Dike Köprüsü adı verilen küçük bir köprünün yanından geçtiği bir araba kazası geçirdi.
Ne yazık ki, araba çarpışmadan sonra battı ve Kennedy kıyıya güvenli bir şekilde yüzebildi, Bayan Kopechne araçta sıkışıp sonra öldü. Bu olaydaki en büyük sorun, Kennedy'nin kazasını bildirememesi, Mary Jo'nun ölümü, hatta ertesi sabaha kadar yardım için polise başvurmasıydı. Aslında, Kennedy, araba buluncaya kadar olayı rapor etmedi, ki bu pek çok kişi, birkaç gün sonra arabanın bulunması halinde rapor vermemiş olabilir.
Mary Jo Kopechne'nin ölümü ve ölümü, Kennedy'nin kazaya uğradıktan sonra kaza yerinden ayrılmak için iki ay hapis cezasına çarptırılmasıyla sonuçlandı. Ayrıca bir yıllığına lisansını kaybetti ve kişisel olarak Bayan Kopechne ailesine 90.000 ABD Doları (ABD Doları) ödedi. Chappaquiddick Olayı ile ilgili olarak, kanıtlanamayan muhtemel bir DUI ve kendisi ya da bir başkasının Bayan Kopechne'yi öldürdüğü ve kasten cinayeti gizlemek için köprünün üzerinden sürüldüğü olasılığı da dahil olmak üzere daha ciddi suçlardan soruşturuldu. Bilinen gerçeklerin gözden geçirilmesi ve Kopechne ailesinin daha fazla araştırma için Bayan Kopechne'nin cesedini çıkarmayı reddetmesi, bu soruşturmayı durdurdu.
Bugüne kadar, Senatör Kennedy etkinin altından geçmediği konusunda ısrar ediyor ve yanlış bir dönüş ve zayıf ışıklı bir köprü kazayla sonuçlandı. Yine de olay yerinden ayrılmaya, polise rapor verememeye ve muhtemelen Bayan Kopechne'nin ölümüne neden olan eylemsizliğinden sorumludur. Şok, panik, şaşkın ve bitkin olduğunu ve eylemlerinin tamamen uygunsuz olduğunu bildiriyor. Eylemlerini haklı çıkarmaya teşebbüs etmemiş ve kendisine yöneltilen suçlamalara karşı suçlu bulunmuştu.
Chappaquiddick olayıyla ilgili bir dizi yorum yapıldı ve komplo teorileri etrafında dönüyordu. Bazıları Kennedy'nin hikayesinin örtülü olduğuna inanırken diğerleri kasten Kennedy'nin kasten kasıtlı olarak kazaya neden olarak Bayan Kopechne'nin ölümünü saklamaya çalıştığını düşünüyor. Chappaquiddick olayı, para için dava açmanın kan parasını kabul etmek olduğuna inanan Bayan Kopechne ailesinin kişisel sorumluluk davalarına yol açmadı. Kennedy ailesinin zenginliğinin, gücünün ve etkisinin, hem soruşturma prosedüründe hem de Kennedy'nin daha sonra cezalandırılmasında ve Kopechne ailesinin suçlamada bulunmama kararında yer aldığına inanan bazıları vardır.
Chappaquiddick olayıyla ilgili teoriler bol olsa da, açıkça ortaya çıkan birçok şey var. Öncelikle, Chappaquiddick olayı Kennedy'nin politik kariyerini kesinlikle gölgeledi. Olaydan önce, pek çoğu, Kennedy'nin 1972'de başkanlık adaylığını isteyeceğine inanıyordu. Kaza ile ilgili skandal, etkin bir şekilde kaçma ihtimalini ortadan kaldırdı. Senatör Kennedy , 1980 yılında görevdeki Başkan Jimmy Carter'a karşı cumhurbaşkanlığına aday gösterildi , ancak teklifi başarısız oldu ve çoğu, Carter'ın yeniden seçilmekten kaçmasına inanıyor, ancak Carter'ın dört yıllık ortasına göre çok popüler olmadığı belirtiliyor. başkan olarak terim.
Bu zenginlik ve gücün Chappaquiddick olayının gerçek anlamını saklamasında ısrar eden insanlar var ve Senatör Kennedy cinayetten kurtuldu. hızlı kredi veren bankalar Diğerleri Senatör Kennedy'yi büyük bir güçle savunurlar. Şüphesiz, senato kariyeri liberal yaklaşımı, yoksullara yönelik savunuculuğu ve yoksullara ve orta sınıfa yardım etme konusundaki yorulmak bilmeyen çabalarıyla belirlendi. Politikalarına politik olarak karşı çıkan birçok kişi tarafından bile ABD Senatosu'nun saygın bir üyesidir.
Connecticut neden Anayasa devletini aradı?
Connecticut, birçok tarihçi tarafından tanınan ilk yazılı anayasaya sahip olması nedeniyle "Anayasa Devleti" olarak anılmaktadır. 24 Ocak 1639'da Connecticut Kolonisi konseyi, 1638/39 sayılı Temel Düzen olarak bilinen bir hükümet sistemini kabul etmek için bir karar aldı. Connecticut'tan bir tarihçi olan John Fiske, 1950'lerin kolay kredi veren bankalar sonlarında "Anayasa Devleti" takma isminin kullanılmasına itiraz etmemişti, devletin sloganı resmen kabul etti. Genel Kurul 1959'da sloganı zorunlu kılan bir karar aldı .
“Anayasa Devleti” takma adı, İngiliz kolonilerindeki Anglikan reformu döneminde, bazı Massachusetts sakinlerinin din ve sosyal özgürlük arayışları arzusuyla mümkün olmuştur . Yerleşim için Massachusetts Genel Mahkemesi tarafından bir arazi bölümü seçilmiştir; bununla birlikte, mülkiyet haklarına ilişkin olarak diğer sömürgecilerle ihtilaf halinde idi. Bu soruna cevaben, Connecticut'ta önerilen bölgeden bir grup sulh yargıcı anlaşmazlığı çözmek için bir araya getirildi. Mart Komisyonu olarak bilinen, Connecticut'ın ana kurucularından biri olarak bilinen Roger Ludlow'un önderliğinde düzenlendi.
Bu komisyonun sadece 1636 Mart'ına kadar sürmesi planlanmıştı, bu sırada bölge genelinde yasal bir sistem devreye sokuldu. Örgütün arazi anlaşmazlığını çözmede çok başarılı olması ve dini bir toplum inşa etme çabası nedeniyle, grup iktidarda kaldı ve çağa özgü bir gerçek olan koloniyi kendi kendine yönetme sürecine başladı. Ludlow, Massachusetts'e kendini idare etme arzusu olduğunu duyurmak için kendi başına aldı. Bu şekilde 1638/39 hızlı kredi veren bankalar Temel Emirlerini, kolonilerdeki ilk anayasa olarak hazırladı. Bu, Connecticut'u Anayasa Devleti ve bağımsız bir kurum olarak etkili bir şekilde kurmuştur.
Belgede yer alan benzersiz etkenlerden biri, daha sonra Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nın hazırlanmasında ve dünyanın dört bir yanındaki gelecekteki demokratik cumhuriyetlerin çoğunda kullanılan temellerin çoğunu oluşturmasıdır. Temel Emirler, hükümetin bireylerin haklarına dayandığını, yani ilahi bir haktan ziyade halkın iradesine göre daha büyük bir yarar sağladığını kabul etti. Her bir özgür erkek, gizli oylama yoluyla temsilciler seçme hakkını zorunlu kılmıştır. Belge ayrıca, hükümetin görev ve sorumluluklarını belirlerken, aynı zamanda bazı konularda sınırlamalarını ele alırken, ülke ve dünyadaki anayasalarda hala geçerli olan bir ilke.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İletişim Kutusu nedir?

Adres Çubuğu nedir?

Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekibi Nedir?