Anonim Sınıflar Nelerdir?



Anonim sınıflar, sınıfı programlayan kişi tarafından bir isim atanmamış sınıflardır. Genellikle sınıfın isimlendirilmesinde, sınıfın başka bir üst sınıfın gerekli bir alt kümesinden başka bir şey olmadığı zaman, genellikle kullanılırlar. düşük faizli ihtiyaç kredisi Programlama anonim sınıflara avantajı göze olmasıdır programcı özellikle anonim sınıflar birden süper sınıf sığacak durumlarda, kendi kodunuzu düzenlemeye şansı. Büyük bir dezavantaj, anonim sınıfların, kurucuları tanımlayamaması ya da özel, korunan ya da durağan hale getirmemesidir, çünkü bir isim olmaması, bu olasılıkları ortadan kaldırır.
Olarak bilgisayar programlama , bir sınıfı, belirli durumlarda, herhangi bir sayıda görünür bir genel bir amacıdır. "Uçak" terimi, tek tip motor uçakları, ikiz motor uçakları, askeri uçaklar ve yolcu gemilerini kapsayan geniş bir yelpazeyi kapsamakta olup , hesaplama terimlerindeki bir "sınıf", bir nesnenin genel bir örneğidir. Programcıların veya son kullanıcının ihtiyaçlarına uygun şekilde doldurulabilecek bir şablondan başka bir şey değildir. Örneğin, "bisiklet" adı verilen bir sınıf oluşturmak büyük olasılıkla bir bisiklet için parametreleri içerir; Başka bir deyişle, lastik ebadı ve tipi, vites sayısı, belirli marka ve bisiklet modeli vb.
Programcılar genellikle anonim sınıfları, üst sınıfların alt kümeleri olarak kullanırlar; bunlar, kendi sınıflarının oluşturduğu sınıflardan oluşturulan sınıflardır. Önceki örnekte "bisiklet" sınıfı ile devam edersek, anonim bir alt sınıf, "lastikler", lastik ebadı hakkında bilgi içeren, vb. Olabilir.
Bunu yapmanın avantajı, anonim bir "lastikler" sınıfının "bisikletler" in bir üst sınıfa veya "otomobillerin" bir üst sınıfa eşit derecede sığabilmesidir. Bunu anonim bir sınıf olarak oluşturarak, programcı gerektiğinde çalışmasını daha kolay yeniden KBB notu düşüklere kredi veren bankalar kullanabilir. Bu, zaman ve maliyet tasarrufu sağlar ve kodun anlaşılmasını daha kolay hale getirir.
Bir dezavantaj, bir isim olmadan, anonim sınıfların, adlandırılmış sınıflarla aynı işlevselliği kullanamamasıdır. Örneğin, özel, korunan veya kısıtlanmış sınıflar olarak kabul edilemezler. Buna ek olarak, sınıfın varsayılan parametrelerle sınıfı başlatan ilk göründüğünde alt rutinleri olan kurucuları kullanamazlar. Bu esneklik eksikliği, anonim bir sınıfın sadeliği için doğal bir uğraştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İletişim Kutusu nedir?

Adres Çubuğu nedir?

Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekibi Nedir?