Ana Dizin nedir?



Bir ev dizini, belirli bir kullanıcıya adanmış bir bilgisayar dosya sistemi dizinidir. Tüm kişisel belgeleri ve medya dosyalarını, yer imlerini, önbelleğini ve Windows PC, başlangıç ​​menüsü yapılandırması ve masaüstünü içerir. Düzgün olarak yapılandırılmış bir düşük faizli ihtiyaç kredisi bilgisayar, çeşitli kullanıcıların her biri için özelleştirilmiş giriş dizinlerine sahip olabilir.
Çok kullanıcılı bir işletim sistemi olan bir bilgisayarda , ana dizinler özel dosyaları ayırmak için kullanılır, böylece kullanıcıların birbirlerinin dosyalarına erişmeleri engellenir. Bir ev dizini, kişisel dosyaları saklamak için kendi alanına sahip bir kullanıcı da sağlar. Daha da önemlisi, kullanıcı dosyalarının kök dizinde, en üstteki dizin olan ve sistem yöneticilerinin önemli sistem dosyalarına hızlıca erişmesi için kullandığı değerli alanı kaplamasını önler.
Özellikle, bir ev dizininin dinamikleri, kullanılan özel işletim sistemi tarafından tanımlanmaktadır. Microsoft Windows işletim sistemine sahip bilgisayar sistemleri, kullanıcı adından sonra kullanıcı dizinini adlandırır ve bunu Belgeler ve Ayarlar adlı bir klasörde saklar. Klasör içinde, kullanıcı dosyaları Belgelerim, Resimlerim, Müziğim, Başlat Menüsü ve Masaüstü gibi belirli alt dizinlere ayrılır. Unix tabanlı ve Mac OS X sistemleri, her birinin kendine özgü içeriği farklı olsa da, ana dizini belirli bir kullanıcının kullanıcı adı üzerine dayandırır. Örneğin, Macintosh bilgisayarlarda bir Belgelerim klasörü yok.
İşletim sistemi ne olursa olsun, ev dizini gizliliği korumak, veri yedekliğini azaltmak ve sıkı güvenliği sağlamak için kullanılır. Bir kullanıcının yanlışlıkla bir virüse veya solucana erişmesi durumunda, etkilenen tek şey kullanıcının dosyaları olacaktır, bunların hepsi ana dizinde saklanır. Bu, gerçek sistem dosyalarının bozulmasını önler ve bu da sistem yöneticisi için temizleme işlemini basitleştirir.
Ana dizinler ayrıca yedekleme yapma işlemini de kolaylaştırır. Bir kullanıcının yapması gereken, kendi ev klasörünün bir kopyasını yapmaktır. Bu, dosya ve ayarlarının bir bilgisayardan diğerine kolayca aktarılmasını sağlar.
Ana dizinler özellikle büyük ölçekli ağlarda popülerdir, çünkü sistem yöneticisinin tüm kullanıcı dosyalarını daha kolay yönetmesine izin verirler. KBB notu düşüklere kredi veren bankalar Ayrıca kullanıcı için daha uygun hale getirirler. Her kullanıcı tipik olarak merkezi bir sunucuda saklanan bir giriş dizini ile sağlanır. Bir kullanıcı ağa bağlı herhangi bir bilgisayara giriş yaptığında, giriş dizini çekilir ve kullanıcının önceden yapılandırılmış tercihlerine göre arabirimi kurmak için kullanılır. Yöneticinin, kullanıcının dosyalarına erişmesi gerektiğinde, doğrudan merkezi sunucuya giriş yapabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İletişim Kutusu nedir?

Adres Çubuğu nedir?

Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekibi Nedir?