Adres Çubuğu nedir?



Adres çubuğu, şu anda görüntülenen web sitesi adresinin göründüğü bir Web tarayıcısının üstündeki dar metin alanıdır. Evrensel Kaynak kredi notu düşüklere kredi veren bankalarKonum Belirleyicisi (URL) olarak da adlandırılır .
Adres çubuğunda görünen web sitesi adresleri , tarayıcının sayfaya Köprü Metni Biçimlendirme Dili'nde ( HTML ) yazıldığını söyleyen http: // ile başlar . Dosyayı Dosya Aktarım Protokolü (FTP) aracılığıyla indirmek için bir siteyi ziyaret ediyorsanız , çubuktaki adres ftp: // ile başlayacaktır . Web tarayıcısı , sabit disk dosyalarına bakmak için bir dosya yöneticisi gibi de kullanılabilir . Bu durumda, adres çubuğuna C: \ veya başlangıç ​​sürücüsüyle başlayarak dosyaya gitmek için kullanılır .
Sörfçüler, hedef adresi otomatik olarak web adres çubuğuna yapıştıran aktif bağlantılara tıklayarak Web'in etrafından dolaşırlar. Sörf yapmanın başka bir yolu bara manuel olarak bir adres yazmaktır. Bir yazım hatası varsa, Web tarayıcısında bir hatakredi notuna bakmadan kredi veren bankalar
sayfası görüntülenir veya bir alan yazılan şekilde satın alınmışsa, tarayıcı sizi bu sayfaya götürür. Çoğu zaman, yanlış yazılmış Web adresleri, trafiği istenmeyen bir siteye yönlendirmek için üçüncü taraflarca satın alınır. Kimlik avı dolandırıcılığı, insanları kişisel bilgi vermek için kandırmak amacıyla meşru bir sitenin alternatif bir yazımını kullanarak benzer bir teknik kullanır.
Ücretsiz anonim sörf sunan web siteleri, sörfçüler için kendi adres çubuğunu sağlar. Gezici, hedef Web adresini, tarayıcının çubuğuna değil, site tarafından sağlanan özel çubuğa girmelidir. Sağlanan çubuğu kullanarak, anonim servis vekil olarak hizmet eder . Sörfçünün İnternet protokolü (IP) adresi yerine, Web üzerinden kendi izlerini bırakarak tüm bilgileri sörfçü tarayıcısına iletir.
Web sitesi adresinin yanındaki adres çubuğunda küçük bir kişiselleştirilmiş simge görünmesi popüler hale geldi. Bir favicon olarak adlandırılan simge genellikle bir şirket logosudur. Site imi zaman, favicon yanı imleri menüsünde görünecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İletişim Kutusu nedir?

Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekibi Nedir?