ABD'de Başkanlık için Koşulacak Gereksinimler nelerdir?



Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nın şartlarına göre, Amerika'nın cumhurbaşkanı olmak isteyen biri, en az 35 yaşında olan ve 14 yıldır ABD'nin ikametgahı olarak yaşamış olan doğal bir Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olmalıdır. Bunlar, pozisyon için faizsiz kredi veren bankalartek yasal gereklilikler olmakla birlikte, pek çok insanın, resmi olmayan şartlar olarak düşünülebilecek başkan adaylarının beklentileri çoktur. Buna ek olarak, başkanlık için koşmak isteyen herkes, çok fazla paraya erişebilir.
Anayasal Gereksinimler
Cumhurbaşkanlığı adayları için vatandaşlık şartları çok sıkı bir şekilde yorumlanmaktadır. Koşmak isteyen herhangi bir kişi, doğuştan gelen bir vatandaş olmalı, yani ABD'de ne kadar yaşarsa yaşasın göçmenlerin kaçmaya uygun olmadığı anlamına gelir. Amerikan vatandaşı bir çocuk yurt dışında doğarsa, teknik olarak doğuştan gelen bir vatandaş olarak kabul edilir ve bu nedenle başkanlık için koşabilir. En az 14 yıl boyunca ABD'de daimi ikamet etme zorunluluğu, çalışan herkesin Amerikan halkını etkileyen genel sorunların farkında olmasını sağlamaktır.
İstisnalar
Başkanlık için aday olmak isteyenler için Anayasa şartlarına göre birkaç istisna vardır. Mesela iki dönem başkanlık yapmış hiç kimse tekrar koşamaz. Ayrıca, başkan seçilmemiş olsa bile başkanlık kapasitesinde iki yıldan fazla süredir görev yapan hiç kimse - örneğin, başkan yardımcısı bir suikasttan sonra cumhurbaşkanı olursa - tekrar bir defa seçilebilir. Senato, başkanlıktan kaçan kişilerin tekrar işten çıkarılmasını da yasaklayabilir.
Resmi Olmayan Gereksinimler
Amerikalıların çoğu, başkan adaylarının iyi karakter sahibi olmasını istiyor. Bir suçlu teknik olarak cumhurbaşkanı için koşabilirken, kampanyasının başarılı olması muhtemel değildir. Adayların ahlakı ve ahlakı, özellikle rakipleri tarafından dikkatlice incelenir, bu yüzden cumhurbaşkanlığına aday olmak isteyenler, kişisel hayatlarını temiz tutmaya çalışırlar.
Birçok Amerikalı başkan, kamuoyunda dindardı ve neredeyse hepsinin de aileleri vardı. Her ne kadar bu iki özellik hiçbir şekilde Başkan için koşmak zorunda olmasalar da, genellikle beklenirler. Deneyim, aynı zamanda bir kampanyanın önemli bir yönüdür. Çoğu vatandaş, daha önce kamu görevlerinde bulunan kişilere oy vermeyi tercih ediyor, çünkü benzer görevlerle uğraşmakta olduklarını ima ediyor. Askeri deneyimin, özellikle büyük bir savaşta görev yapacak kadar yaşlı olan birçok adaydan da bekleniyor.
Başkanlık için koşmanın bir başka önemli yönü de halkla konuşma ve karizmadır . Başkanlar uzun, yorucu bir kampanya izine girerler; oy toplamaya çaba kredisiz borç parasarf ederek ülkeye geçiyor. Bunu yaparken, yorgun olduklarında bile önemli konular hakkında ikna edici ve açık bir şekilde konuşabilmeleri gerekir. Karizma, bir cumhurbaşkanlığı adayını potansiyel seçmenler için daha erişilebilir hale getiriyor ve bu da bir kampanyayı büyük ölçüde güçlendirebilir. Bunun en bilinen örneklerinden biri, Kennedy'nin 1960 yılında Kennedy'nin, televizyondaki tartışmalarda Richard Nixon'dan çok daha kendine güvenen ve karizmatik göründüğü Kennedy kampanyasıydı .
Finansal Gereksinimler
Başkanlık için aday olmak isteyen herkes zengin olmalı ya da en azından kampanya sırasında çok fazla fon kaynağına erişebilmelidir. Adaylar genellikle kampanyanın ilk birkaç ayında yüz milyonlarca dolar (ABD Doları) harcıyor ve tüm kampanyalar 700 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında değişiyor. Bunun birçoğu para toplamadan kaynaklansa da, adaylar hala bir kampanya başlangıcında önemli miktarda para sağlamak zorundalar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İletişim Kutusu nedir?

Adres Çubuğu nedir?

Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekibi Nedir?