ABD Zaman Dilimleri nelerdir?



Resmi olarak, Birleşik Devletler, bitişik olmayan Birleşik Devletler ve ABD topraklarını kapsayan dokuz ABD zaman dilimi vardır. ABD'deki bitişik ABD'deki dört zaman dilimi doğudan batıya, Doğu Zaman Dilimi, Merkezi Saat Dilimi, Dağ Zaman Dilimi ve Pasifik Zaman faizsiz kredi veren bankalarDilimi'dir. Alaska Zaman Bölgesi, ABD'nin Alaska eyaletini içerir ve Hawaii-Aleutian Time Zone, ABD'nin Hawaii eyaleti ve Aleutian Adaları'nı içerir.
Doğu Zaman Dilimi, tüm ABD zaman bölgelerinin en doğusudur ve Ohio Vadisinin çoğundan batıya doğru Atlantik Kıyısı'ndan geçmektedir. Merkezi Zaman Dilimi, doğu standart saat diliminin sınırından büyük düzlüklere doğru batıya doğru uzanır. Dağ standart zaman dilimi, Rocky Dağları'nın uzunluğunu ve bunları içeren eyaletleri çalıştırır ve Pasifik Zaman Bölgesi, Pasifik kıyı bölgelerini ve Nevada eyaletini içerir.
ABD saat dilimleri mutlaka eyalet sınırlarında durmaz. Örneğin, Güney Dakota, merkezi standart saat dilimi ile dağ standart saat dilimi arasında neredeyse tam ortasına bölünmüştür. Kuzey Dakota'nın güneybatı köşesi de ikisi arasında bölünmüş durumda. Indiana iki ABD saat dilimine bölünmüştür ve bu nedenle yalnızca devletin bir kısmı gün ışığından yararlanma saatini gözlemlemiştir , ancak2005'ten bu yana, tüm eyalet standart saati kullanır kredisiz borç parave gün ışığından yararlanma saatini gözlemler.
ABD saat dilimleri boyunca batıya doğru hareket ettiğinde, saat her saat dilimi için bir saat geriye düşüyor. Örneğin, Doğu Zaman Dilimi'nden Merkez Zaman Dilimi'ne geçilirse, saat ikiden öğleden sonra saat öğleden sonra saatine kadar sınırda değişecektir. Ancak, ülkenin bazı bölümleri - çünkü HopiNation Örneğin, Arizona - gün ışığından yararlanma saatini gözlemlemez, bu kural her zaman doğru değildir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İletişim Kutusu nedir?

Adres Çubuğu nedir?

Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekibi Nedir?