ABD ordusunun Başkomutan kimdir?



ABD ordusunun herhangi bir zamanında komutanı, ABD'nin başkanıdır. Bu, ABD Anayasasında, diğer üst düzey askeri yetkililer de, büyük operasyonların komutanı olarak görev yapmak üzere “komutan şefi” unvanını da kullandılar. Ancak 2002'de, sadece ABD başkanının bu başlığı kullanacağı açıklandı. Başkan, komutan olarak, askeri harekat sırasındafaizsiz kredi veren bankalar merkezi bir komuta yapısı oluşturmak için, cumhurbaşkanından savunma sekreterine ve daha sonra da komutanlara komuta eden bir komuta zinciri olarak kurulur.
ABD'de, ABD ordusunun komutanı Anayasa tarafından atanır. ABD Anayasasının II. Maddesi, ABD hükümetinin yürütme organının temel yapısını oluşturur ve bu şubenin başkanının sahip olduğu temel yetki ve sorumlulukların bazılarını özetlemektedir. II. Bölümün 2. maddesi başkanlık yetkilerini belirler ve bu bölümün ilk fıkrası, ABD Başkanının “ABD Ordusu ve Donanması Komutanı” olacağına işaret eder.
Bu yetki sayımı, cumhurbaşkanını ABD'nin komutanı olarak kurdu ve bu, Anayasa'nın taslağının hazırlanmasından bu yana onaylandı. Başkanın baş komutan olarak rolünün kesin niteliği, cumhurbaşkanına ve bu iktidara yaklaştığı yaklaşıma bağlı olabilir. Abraham Lincoln ve Lyndon Johnson gibi bazı cumhurbaşkanları, savaş zamanlarında askeri harekâtları sıkı bir şekilde kontrol ederken, diğer cumhurbaşkanları operasyonları yürütmek için askeri liderlere güvenmişlerdir.
“Başkomutanlık” unvanı her zaman ABD Başkanı tarafından kullanılmıştır, ancak ABD ordusu içindeki diğer askeri komutanlar da bu unvanı sıklıkla kullanmışlardır. Tarihsel olarak, kendi komutasındaki diğer subayların sahip olduğu herhangi bir yüksek rütbeli komutan için uygun bir başlık olarak görülmüştür. Ancak 2002'de, Savunma Bakanı Donald kredisiz borç paraRumsfeld, bu terimin yalnızca cumhurbaşkanı tarafından kullanılacağını açıkladı. Diğer üst düzey askeri yetkililer artık komutanlar (CINC'ler) olarak anılmayacaklardı, ancak çeşitli savaşçı komutanlarının üst düzey komutanları savaşçı komutanlar olarak anılacaktı.
Bir savaşçı komutanı, ABD ordusunun en üst kademelerini oluşturan Birleşik Savaş Komutanlığı'nın her bir komutanlığıyla, bir savaş komutanı için üst düzey bir askeri subaydır. Bu çeşitli komutlar tipik olarak belirli bir coğrafi bölgedeki operasyonlar veya özel operasyonlar veya ulaşım gibi askeri operasyonların belirli bir yönü ile ücretlendirilir. Muhtelif muharip komutanlar doğrudan Savunma Bakanlığının, Savunma Bakanlığı'nın başkanıdır ve başkan tarafından atanır ve doğrudan cumhurbaşkanına rapor verir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İletişim Kutusu nedir?

Adres Çubuğu nedir?

Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekibi Nedir?