ABD Hava Kuvvetleri ne yapar?



ABD Hava Kuvvetleri'nin misyonu “hava, uzay ve siber uzayda uçmak, savaşmak ve kazanmak” olarak tanımlanıyor. Üyeleri, ABD hükümetinin ulusal politikayı desteklemesi ve ülkeyi korumaları için görevlendiriliyor. Yalnızca ABD'nin barış ve güvenliğini korumakla kalmıyor, aynı zamanda arama ve kurtarma misyonlarını işletiyor, ABD'ye ait hava sahasını kontrol ediyor ve hem savaş hem de insani amaçlarla hava taşımacılığı operasyonları faizsiz kredi veren bankalaryürütüyorlar. Hava Kuvvetleri aynı zamanda uzay araştırmalarında liderler arasında yer alıyor ve ABD'nin uzaydaki çıkarlarını korumakla görevlendiriliyor.
Hava Kuvvetleri'nin öncelikli hedefi ABD'yi hava saldırılarından korumak ve ülkeyi tehdit edenlere hava saldırıları yapmaktır. Askeri şube bunu uzaktan kumandalı uçaklar ve gizli uçaklar da dahil olmak üzere en yeni hava teknolojisi konusunda hava adamlarını ve kadınları eğiterek yapıyor . Aslen ABD Ordusunun bir parçası olmakla birlikte, şimdi kendi başına bir askeri koludur ve Ordusu, Deniz Kuvvetleri, Donanma ve diğer tüm askeri şubeleri ve operasyonları desteklemek için çalışır.
Hava Kuvvetleri, hem askeri personel hem de siviller için çeşitli arama ve kurtarma operasyonlarından da sorumludur . Misyonun bu kısmı Hava Kuvvetleri Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden (AFRCC) dayanıyor. Askeri şubeler için arama ve kurtarma operasyonlarının yürütülmesi dışında, üyeler, diğer sivillerin yanı sıra, John F. Kennedy Jr ve Steve Fossett'in kayıp organları için de aramalar yaptılar.
Hem barış hem de savaş zamanlarında ABD Hava Kuvvetleri de hava yolu operasyonları yürütüyor. Bu, yiyecekleri veya insanları, hava yolu araçlarının tek seçenek olduğu yerlere veya yerlerden taşımayı içerir. Şube, ABD'nin insani harekâtlarının büyük bir çoğunluğunun ihtiyaç duyduğu malzemeleri bir felaketin vurulduğu ülkelere taşıyarak ya da mevcut siyasi iktidarın vatandaşların yiyecek elde etmesini engellediğini kabul ediyor. Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen en önemli operasyonlardan biri de Berlin Airlift’idir; II. Dünya Savaşı sırasında, İngiliz Hava Kuvvetleri ile bağlantılı olarak, Alman hükümeti vatandaşları bu malzemeleri almaktan kestikten sonra, yiyecek ve ısınma malzemeleri Berlin şehrinin sakinlerine havale edildi.
Şube birçok saldırı hedefiyle görevlendirilirken, aynı zamanda savunma amaçlıdır. Birleşik Devletler hava sahasının güvenliğini ve güvenliğini sağlamak, bilinmeyen bir varlığın ona geçmemesini sağlamaktan sorumludur. Her ülkenin kendi kredisiz borç paratopraklarının üzerinde kontrol ettiği ve topraklarının üzerinde bir miktar yer vardır ve diğer ülkeler tarafından erişim onayı gerektirir. ABD Hava Kuvvetleri, Amerika Birleşik Devletleri topraklarının bu bölümünü korumakla görevli.
Yukarıdakilerin dışında, Hava Kuvvetleri aynı zamanda uzay araştırmalarındaki ve Birleşik Devletlerin uzaydaki çıkarlarını koruyan liderlerden biridir. Bu, uyduları, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile hizmet için hava yollarını eğitmeyi ve ortaya çıkan dış tehditleri izlemeyi içerebilir. Hava Kuvvetleri, diğer ABD askeri şubelerine kıyasla küçük olsa da, misyonu ülke ve vatandaşlarının güvenliği için çok büyük ve gereklidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İletişim Kutusu nedir?

Adres Çubuğu nedir?

Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekibi Nedir?